Jdi na obsah Jdi na menu
 


MceloCup 2015

11. 8. 2015

Po 14 hodině rozjely od fary samojezdy z akce MceloCup aneb sjezd na čemkoli, pořádané spolkem Děti Mcely. Sešly se čtyři: Mcelská formule (konstruktéra Františka Kubína), Neřízená střela mladého Miroslava Kocha (na poslední chvíli sehnaná skládačka s prázdnou pneu), Hradní střela konstruktéra Josefa Nešněry (sáňky na kočárkovém podvozku) a okouzlující Perníková chaloupka konstruktérky Baby Jagy (Jiří Daněk) s Mařenkou (Ondřej Kříž) v závěsném vězení. Ti bezkonkurenčně vyhráli pohár za nejzajímavější vozidlo. Na start odvážel traktůrkem soutěžící pan Jan Ubrich. Z kopce proběhla nejprve zkušební jízda, následoval sjezd na čas, ve kterém zvítězila Mcelská formule s řidičem Janem Gleichem. Při tomto sjezdu nám neukázněně nezabrzdil Dominik Bartoš na Hradní střele a sáňkami sjel až do spodní části obce. Nutno říci, že to byl počin mnohým sice k pousmání, ale pořadatele z toho zamrazilo. Následoval slalom, kterému zavládl Miroslav Koch na Neřízené střele. Poslední jízda byla společná, tzv. spanilá. Při té se na trase objevil nový povoz, nákupní vozík, se zkušeným řidičem Honzou Gleichem. Naštěstí ten měl toliko rozumu, aby jistil šanci na zabrždění připoutáním se ke Mcelské formuli. Dominik na Hradních sáňkách tentokrát prověřit záchytnou sílu slámových balíků a jeden při dojezdu srazil. Rozdali se poháry, diplomy, kasičky prasátek (pro připomenutí skůtru konstruovaného panem Kochem), poukazy na bižuterii a trika s fotokoláží samojezdů prvního ročníku MceloCupu. K nim dostali soutěžící také zrcátka jako rébus. První si všiml zrcadlově obráceného nápisu na triku Dominik Bartoš a získal tak cenu (minikrokoměr). V závěru dovolila posádka Perníkové chaloupky dětem, aby si otrhaly perníčky z přívěsu, což bylo v několika sekundách provedeno. Drahuška Kubínová poděkovala soutěžícím za účast a odkázala na další program soutěží pro děti v koutku ČČK. 

Fotky najdete na: http://baterka180.rajce.idnes.cz/2015_08_22_Odhaleni_desky_Kocha_a_MceloCup/

__________________________

Letošní rok jsme se odhodlali zopakovat sranda akci MceloCup aneb sjezd na čemkoli. Všichni jste srdečně zváni v sobotu 22.srpna od 14hod. na náves ve Mcelích. Samohyby sebou! :) Pojede se z úpatí mcelského kopečku směrem na náves. Silnice tady bude mezi 14 a 17 hod. uzavřena právě pro tyto účely. Kritická místa pokryjeme balíky slámy a trasa bude vyznačena páskou "zákaz vstupu", aby nám nadšené publikum nevbíhalo do cesty soutěžícím. První sjezd bude zkušební, následovat bude sjezd "na ostro" a slalom. Věříme, že se vozítko nikomu nerozsype a nikdo také nepodcení sílu svého stroje (v našem případě gravitační). Přijďte se pobavit a nezapomeňte, že i malé samohyby jsou vítanýmy účastníky sjezdu!  

Fotky z prvního ročníku nejdete na: http://baterka180.rajce.idnes.cz/2006_09_09_MceloCup 

Tento den bude obec odkrývat pamětní desku rodáka J.F.Kocha, bude hrát kapela, na místě se můžete občerstvit, pokochat pohledem na veterány z řad fanoušků zmíněného konstruktéra a v místní hasičárně se s jeho osudem blíže seznámit. Pro děti si Český Červený Kříž připravil zábavní koutek. A dopravu ten den budou řídit místní hasiči. 

VŠICHNI JSTE ZVÁNI! Doražte! :) Budeme se těšit.

_________

Pravidla a jiné info:

Pro účastníky platí sraz ve 13 hodin na návsi, odkud budete moci sledovat sjezdy po trase kousek nad farou do cíle na náves.

Rádi uvítáme každého, kdo má rád legraci!

 

MCELO CUP – Pravidla

22. 8. 2015

 

1. VÁŠ SAMOJEZD - Předepsány nejsou žádné maximální rozměry či hmotnost. Hlavní je, že se Váš stroj vejde bezpečně na silnici a bude mít funkční řízení a brzdu. Poháněn musí být pouze lidskou silou (vlastní nevolníci „pod kapotu“ nejsou zakázáni), popřípadě přírodními faktory (vítr, gravitace). Nepřípustné jsou stroje na pohonné hmoty. K samojezdům je vhodné pořídit si také tématický kostým=mundur (plánované ocenění za originalitu).

 

2. TRASA povede od fary na náves, kde bude dojezdová plocha jištěna balíky slámy. Předsjezdová zkušební jízda, kdy  mcelský kopec prověří kvalitu vozu, proběhne 1xkrát, poté budou následovat závody ve slalomu a dojezdu (hodnocena ujetá trasa, popř. čas).

 

3. HODNOCENÍ bude provedeno dle následujících parametrů: originalita (závisí na stroji, kostýmu či způsobu jízdy),  slalom a dojezd.

 

4. CENY PRO VÍTĚZE – Ceníme již snahu, proto věcnou cenou ohodnotíme každého účastníka. Jak však z názvu vyplývá (Cup = pohár), pro první místa budou připraveny poháry (v našem případě pohárky:o).

 

5. ÚČASTNÍCI – Způsobilí dospělí - bez omezení. Před závodem je nutné podepsat prohlášení o účasti na vlastní nebezpečí. Děti jsou povinni mít přilbu (popř. také raději i chrániče). Prohlášení o převzetí zodpovědnosti za účast na vlastní nebezpečí za nezletilé podepisují jejich rodiče (právoplatní zástupci). Formulář prohlášení bude na místě připraven.

 

6. PŘIHLÁŠKY a REGISTRACE – Možnost přihlášení je přímo na místě závodu na návsi u „Registrace“, která probíhá od 12,30 do 12,55hod. Žádáme účastníky, aby se k registraci dostavili co nejdříve. Vstupní prohlídku provede Žaneta Jánská  (vlastní gumové náprstky sebou :o) Žanda zajišťuje také regulérní první pomoc.

 

7. VEDLEJŠÍ PROGRAM – Obecním úřadem plánované odhalení pamětní desky konstruktéra Kocha.

 

 

Náhledy fotografií ze složky MceloCup 2015